2010/03/11

Az ELMŰ ügy folytatása...

Azzal kezdeném, hogy talán van néhány reménysugár, amiből mindent nem is feddnék fel.

Tegnap este leadták az RTL Klub esti híradójában az Évivel készített riport egy részét, amit itt lehet megnézni: http://www.rtlklub.hu/video/84999. Mondjuk az említett 75% valójában 175%, de ez már apróság, ahogy néhány egyéb dolog is, amit pluszban említenek. Azonban amellett nem lehet szótlanul elmenni, hogy a riporterek által megkérdezett szóvivő azt mondta, ha teszünk feljelentést, akkor újragondolják az ügyet. Évi ezt a mai nap fogja intézni.

Közben továbbra is tartjuk a kapcsolatot egyetemi tanárokkal, valamint Évi már elküldte az ügy összefoglalóját néhány olyan szervnek, akik talán érdemben is tudnak foglalkozni a dologgal.

Tegnap éppen Évi hozott be munkába, amikor felhívták az ELMŰ egyik ügyfélszolgálatáról, és a jelenlegi óraállás után érdeklődtek. Közöltük velük, hogy 648 környékén áll, amire a vonal túlsó végén lévő hölgy azt mondta, hogy az nem lehet, mert 2000 felett kellene lennie. Persze... akkor, ha rossz lenne az óra. De nagyjából 100 nap fogyasztása esetén ez azt hiszem, hogy ez reálisabb szám. Nem tudom, hogy mit képzelnek!

Ha már ügyfélszolgálat. Az egyik kezük nem tudja, hogy mit csinál a másik... Nem tudják, hogy szüneltetniük kellene a - téves becslésekre alapuló - számlázást, és meg kellene nézni, hogy mennyi az óra felszerelése óta felhasznált mennyiség. A tegnapi telefonáló valószínűleg azt mérte fel, hogy mennyi lehet a mostani fogyasztás, és hogy mennyit kell majd kompenzálniuk, ha egyáltalán fognak...

Ugyanakkor meg kell említenem, hogy Évi próbálta telefonon hívni ezt a Szécsi Tamás főelőadó néven ismert egyént, de nem vette fel a telefont, és a kollégánője lepattintotta a feleségemet. Már az is furcsa volt, az eredetileg egyeztetetésnek hívott valamin, csak ismerették a tényállást, és semmi mást nem ajánlottak fel. Nem mintha jogosnak érezném a kötbér csökkentését, mivel azt nem csökkenteni, hanem megszüntetni kellene. A "megbeszélést" követően pedig mind lesütött szemmel jártak a folyosón, mert tudták, hogy igazából ők a bűnösek... vagy legalább kétlábon járó bábjai a korábban említett (bűnszövetkezettnek) áramszolgáltatónak.

10 megjegyzés:

Unknown írta...

a pofám leszakadt mikor láttam évit a híradóban... ne hagyjátok magatokat, egyszer minden rohadt csaló energiaszolgáltatónak meg kell bukni valahol... üdv. bojtor lászló

Judit írta...

SZiasztok!

Kolléganőm kísértetiesen hasonlókat él át augusztus óta. Az idegösszomlás határán állnak... Remélem, sikerül elérnetek valamit, és ezzel talán gátat szabtok ennek!
Üdv:Judit

Névtelen írta...

Sziasztok!

Sajnos hasonló az én esetem is. Most kaptam meg az éves elszámoló számlámban az éves átalány fogyasztást még egyszer. Lehetne veled / veletek beszélni valahol, hogyan csináljam az egész folyamatot, hogy ne kelljen nekem is a híradóban nyilatkozni?

Köszönettel:ALI

RaveAir írta...

Judit: Esetleg elkérhetném a kolléganőd valamilyen elérhetőségét?

A raveair kukacjel gmail pont com címre nyugodtan írhatsz.

ALI: megadtam az elérhetőségemet, ahol tudunk róla beszélni.

hol az igazság írta...

Sziasztok!
Én is küzdök az ELMŰ - vel, jelenleg keresetet nyújtottam be ellene, szintén túlfogyasztás miatt. Szívesen felvenném Veletek a elmukarsultak@indamail.hu kapcsolatot, ha adtok elérhetőséget.
Üdv:Margit

Névtelen írta...

Ali:
"Most kaptam meg az éves elszámoló számlámban az éves átalány fogyasztást még egyszer."

Szia!

A havi átlagra gondolsz?
Ha igen, akkor ne felejtsd el, hogy az ELMŰ (hasonlóan a Tigázhoz) csak 11 hónapot számol el (ennyi darab részszámlát ad ki), így egy hónappal mindig adós vagy.
A 12. hónapban megkapod az elszámolást az előző 12 hónapról, de az aktuális hónapra megint nem fizetsz --> adós vagy.
S így tovább.

Névtelen írta...

Urak/Hölgyek!
Akik itt vivtok az ELMŰ-vel
NAgyon megvagytok ijedve és keveset gondolkodtok, mégha "gyetemi tanár" szaktámogatótok is van
Csalás akkor merül fel, ha az elkövetett cselekményből jogtalan előny származik./ennél bonyolultabb ugyan a jogi meghatározás/
Külső erős mágnessel egyesek szerint lehet lassitani a tárcsa forgását, de akkor nem többet, hanem kevesebbet mutat.
Plombák érintetlenek voltak, gondolom irásban rögzitve.
Azt nem lehet rátohuzni, csak ugy bemondásra, hogy "vélelmezhető" hogy ti mágneseztek össze-vissza.
Nem elsősorban TV. nyilvános fórumokhoz meg rendőrségre, pláne ez utóbbi impotens ebben az ugyben /is/
Homár persze Lyó :)
Bírósági per, igazságügyi szakértő és hadd szóljon.
Nyerés esetén mindenféle kártéritést benyujtani.
TV-ben csak egy adásidő , oszt annyi. Rendőrség , bűncselekmény esetén /se/ alkalmas az ügy inditására.
Csak hajrá és eredményt nyilvánosságra hozni
üdv.
horex

Judit írta...

RaveAir: Megkérdezem, hogy adhatok-e elérhetőséget, és küldöm,ha igen!

Névtelen írta...

Tisztelt Fogyasztó !

Nem biztos, hogy ki kell fizetnie a kötbért, kérem vegye fel a kapcsolatot villamos iparágban jártas , másik igazságügyi szakértővel is, akit Ön bíz meg. IRM honlapon sok található, bővebb infót 36-30-9483270 telefonszámon is kaphat.Mindenképpen tovább vinni a dolgot.Üdv: 4863.

Névtelen írta...

Találtam egy független szakértői véleményt a témával kapcsolatban: http://www.spec.hu/res_a_fogymeron.htm
A cikk alján található a lényeg.
Üdv: Éva