2005/11/05

Lakáshelyzet 2.

Csütörtökön újabb lépést tettünk meg a lakás megszerzésének érdekében. Egészen pontosan a bank és köztünk lévő közvetítővel készítettük el a hiteligényléshez szükséges dolgokat, tehát innen már tényleg szinte csak a bankon fog múlni a dolog, hogy mikorra és hogyan bírálja el a kérelmünket. Akinek van valami jó kapcsolata az Erste banknál az igazán segíthetne... ;)
Csak, hogy még néhány szót szóljak a bankokról. Kértek még tőlünk három havi bankszámlakivonatot, hogy részben igazoljuk a keresetünket, részben, hogy lássák a pénzmozgásainkat.
Csak azt nem értem, hogy mi szükség van erre akkor, ha annál banknál van a folyószámlám - amire a fizetésem is érkezik -, ahol a hitelt akarom megigényelni?
Az Erste Bank Mamuttnál lévő fiókjába fél hat körül érkezhettem, tehát gondolom, hogy mennyire örülhettek nekem. Szerencsére még fogadtak, de amikor sorra kerültem, akkor a számomra egyszerűnek tűnő bankszámlakivonat nyomtatást majdnem félóráig elhúzták. Az ügyintéző srác mellette még más munkával is foglalkozott, azt mondta, hogy a nyomtatás beletellik 10-15 percbe. Nem tudom, hogy miért nézett teljesen hülyének, de mindegy. Nem hibáztathatom amiatt, hogy ő is időben szeretett volna hazamenni. Azért durva, hogy még mindig mátrix nyomtatót használnak...
Kedvesem az OTP banktól kért ilyen kivonatot. Ott közölték, hogy egy hónap 400 ft... nekem legalább ingyen volt. Ott is kedves volt az ügyintéző, mert mondta, hogy egy kérvényt kell kitölteni, és csak akkor kapja meg a kért kivonatokat. Évi mondta, hogy nagyon szívesen kitölti egy távolabbi asztalnál is, ha kap egy tollat, és akkor intézheti a következő ügyfélt, de a nő erre nem volt hajlandó...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát a mi esetünkben az OTP Bank, ugyanígy volt, hogy kellett a számlakivonat, pedig mindketten ott vezetjük. Szerencsére otthonról elhoztuk, mert megvolt, csak 1 hiányzott a legutóbbi, de rendesek voltak, mert azt odaadták.
A magyarázat pedig, hogy miért kell az otp banknak a saját számlakivonata?
Hát azért, mert a lakáshitelügyintéző hölgynek nincs jogosultsága az ügyfelek számláinak megtekintéséhez. Ezért le kellett menni egy emeletet, ott az ügyintézőnek van, és az nyomtatott is :)